En liten bok om ekar

Bohusläns Hembygdsförbunds ordförande Ingrid Kennborn överlämnar diplom och blommor till Lars-Magnus Olovson för ”En liten bok om ekar” (bild: Åke Carnerö)

En liten bok om ekar av Lars-Magnus Olovson har utsetts till Årets övriga publikation av Bohusläns hembygdsförbund med följande motivering:

Om ekar finns så mycket att berätta, mycket mer än de flesta av oss nog är medvetna om. Skriften ger en skiftande och intressant läsning och kunskap samt en helhetsbild av eken. Allt från eken i mytologin och folktro via statistik och heraldik, till vad eken har använts till och vilka djur som har eken som sin livsmiljö, till hur det står till med våra ekar idag. Det finns en tydlig koppling till Ljungskileortens hembygdsförening, eken fanns på Ljungskile kommuns vapen som idag Ljungskileortens hembygdsförening använder som symbol för föreningen.

Senaste nytt
Prenumerera
Gör som 128 andra prenumeranter och prenumerera på vårt nyhetsbrev! Det är helt gratis och du kan säga upp prenumerationen precis när du vill!
Vi hanterar din e-postadress 100 % säkert!
Gamla sidorna

Besök gärna vår tidigare hemsida!
Klicka HÄR!

Observera att mycket av den information som finns där fortfarande är relevant, men att tidsbestämda inlägg kan vara inaktuella.

Statistik:
  • 112Den här sidan:
  • 229450Läsningar totalt:
  • 16Besökare idag:
  • 0Besökare online nu:
Arkiv